Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@05:25:28 GMT

اهمیت استفاده از ایزوپروپیل الکل در مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۶۱۳۱

اهمیت استفاده از ایزوپروپیل الکل در مقابله با کرونا

ایزوپروپیل الکل یک ترکیب آلی است که عناوین دیگری نیز همچون ایزوپروپانول و ۲-پروپانول دارد و فرمول مولکولی آن به صورت C۳H۸O نمایش داده می‌شود. این ماده شیمیایی در گروه ترکیبات الکل‌ها قرار دارد و بویی تند و شدید، شبیه به تمام الکل‌ها دارد. ایزوپروپیل الکل با کاهش دما به شدت چسبناک شده و در دمای ۸۹- درجه سانتی گراد منجمد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شیمی بازار، ارزش بازار جهانی این محصول در سال ۲۰۱۸، ۳,۸ بیلیون دلار(حدود ۲ تا ۳ درصد کل بازار الکل در جهان) برآورد شد. این رقم نشان‌دهنده رشد ۵.۷ درصدی ارزش آن نسبت به سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ است. طبق این روند پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۳ ارزش بازار این محصول به رقمی در حدود ۴.۸ بیلیون دلار برسد.

کاربردهای ایزوپروپیل الکل در دوران کرونا

کاربرد و نقش ایزوپروپیل الکل به دلیل خاصیت ضدباکتریایی در بهداشتی و پزشکی بسیار با اهمیت و پررنگ است و از آن در تهیه و ساخت انواع صابون‌ و لوسیون استفاده می‌شود و در عمل‌های جراحی به عنوان ضدعفونی‌کننده‌ پوست کاربرد دارد. همین خاصیت باعث شده که این محلول در دوران کرونا اهمیت ویژه‌ای پیدا کند.

تمیز کردن و ضدعفونی کردن سطوح مختلف از جمله میزها، کابینت‌ها و حتی دستگیره‌های در و مهم‌تر از همه دست‌ها، از مهم‌ترین پروتکل‌های بهداشتی جهت جلوگیری از انتقال ویروس کروناست که سازمان بهداشت جهانی مرتبا و بارها آن را توصیه کرده است.  برای ساخت و تهیه بسیاری از  این مواد ضدعفونی کننده از ایزوپروپیل الکل استفاده می‌شود.

در ساخت پدهای ضدعفونی که این روزها در کیف بسیاری از ما یافت می‌شود از ایزوپروپیل الکل استفاده می‌شود؛ این پدها معمولا پنبه یا گازی هستند که با محلول ۶۰ تا ۷۰ درصد الکل رقیق شده در آب مرطوب و سپس بسته‌بندی می‌شوند. این پدها اغلب جهت پاکسازی ابزارهای کوچک، پاک کردن سطوح و تمیز کردن سطح کمی از پوست به کار گرفته می‌شوند.

در تمیز کردن سطوح مختلف هم ایزوپروپیل الکل نقش مهمی دارد. این ماده بهترین ضدعفونی‌کننده برای استفاده در بیمارستان ها و کلیه مراکز بهداشتی است و در این دوران که به دلیل شیوع کرونا ضدعفونی کردن همه سطوح در خانه و محل کار هم مهم شده،  کاربردهای خانه‌داری این محلول نیز کمتر از کاربردهای پزشکیش نیست.

این ماده را به عنوان الکل مالشی هم می‌شناسند و ژل‌های پاک‌کننده دست نیز در ساختار خود ۶۰ تا ۷۰ درصد ایزوپروپیل الکل دارند.

این ماده فراریت بالایی دارد و به همین دلیل می‌توان آن را برای تمیز کردن سطوح شیشه‌ای، پنجره‌ها یا آینه‌ها نیز مورد استفاده قرار داد. همچنین به دلیل سرعت تبخیر بالا برای تمیز کردن وسایل الکترونیکی نیز بسیار مناسب است. زیرا پس از تبخیر هیچ ماده‌ای از خود به جای نمی‌گذارد، در نتیجه آسیبی به این وسایل نمی‌زند.

 ایزوپروپیل الکل یا اتانول؟ مساله این است!

هنگام انتخاب بهترین ماده برای ضدعفونی سطوح و دست‌ها بارها با این سوال مواجه شده‌ایم که شما کدام نوع الکل را ترجیح می‌دهید: اتانول یا ایزوپروپیل؟

در رابطه با ماهیت ایزوپروپیل الکل صحبت کردیم اما اتانول یا الکل اتیلیک ترکیب شیمیائی با بوی خاص و آتش‌گیری است و شاید مهم‌ترین کاربرد آن در ساخت نوشیدنی‌های الکلی باشد. جز این مورد  در صنایع مختلفی از آن استفاده‌ می‌شود. اتانول به دلیل نقطه انجماد پائین در صنعت ضدیخ‌سازی کاربرد دارد و از آنجا که حلال بسیار خوبی است، در صنعت عطرسازی، رنگسازی و … هم نقش مهمی دارد. محلول ۸۵٪ – ۷۰ آن به عنوان محلول ضدعفونی‌کننده کاربرد دارد.

 واقعیت این است که هر دو الکل از نظر خواص ضدعفونی‌کننده سطوح شباهت بسیاری به هم دارند اما در رابطه با ضدعفونی کردن پوست تفاوت‌هایی میان آن‌ها دیده می‌شود.

برای تمیز کردن ابزار کوچک کافیست آن‌ها را حدود ۱۰ دقیقه به اتانول یا ایزوپروپیل الکل آغشته کرده تا کاملا ضدعفونی شوند.

اتانول با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی، میکرو ارگانیسم‌های آن‌ها را از بین می‌برد و باعث نابودی بسیاری از سلول‌های باکتریایی و ویروسی از جمله ویروس HIV و هپاتیت A می‌شود اما در برابر هاگ یا اسپور بی‌اثر است. این الکل غالبا در غلظت ۷۰ درصد مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا سرعت تبخیرش در غلظت‌های بالاتر افزایش می‌یابد و خلوص بیشتری هم دارد و در غلظت‌های پایین‌تر نیز اثرش کاهش پیدا می‌کند. در  ساختار برخی صابون‌ها و دستمال‌های مرطوب اتانول یافت می‌شود اما به دلیل ایجاد خشکی در سطح پوست، نباید به طور مستقیم و بدون مواد افزودنی روی پوست مصرف شود.

سرعت تبخیر ایزوپروپیل مشابه با اتانول است و به همان روش سلول‌های باکتریایی و ویروسی را نابود می‌کند ولی با توجه به اینکه آسیب کمتری به بافت‌های زنده پوست می‌زند، برای ضد عفونی کردن پوست بهتر از اتانول است.

یکی دیگر از مزایای ایزوپروپیل الکل نسبت به اتانول این است که سمّیت کمتری دارد به همین دلیل از آن به طور گسترده به عنوان حلّال و مایع تمیزکننده استفاده می‌شود.

در ایران با آغاز شیوع کرونا و نیاز شدید بازار به مواد ضدعفونی کننده،  برای واردکنندگان ایزوپروپیل الکل مجوز در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت صادر شد و آنها نیز به محض رسیدن این محصول، آن را در اختیار شرکت‌های داروسازی و یا فروشندگان مجوزدار زیر نظر اتحادیه قرار دادند. همین مساله باعث شد که کمبود این ماده شیمیایی در بازار احساس نشود.

چنانچه نیاز به خرید ایزوپروپیل الکل با مرغوبیت بالا و با مناسبترین قیمت دارید، می‌توانید آن را از تامین‌کنندگان این ماده در شیمی بازار به صورت مستقیم و بدون واسطه تهیه کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شیمی بازار ایزوپروپیل الکل ویروس کرونا ایزوپروپیل الکل استفاده می شود ضدعفونی کننده کردن سطوح تمیز کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۶۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بنوش و بمیر!
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید