Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در چند روز گذشته خبری با عنوان نابودی کرونا با استفاده از دهان شوی محلول ید دست به دست می چرخد. در متن خبر نقل شده که محققان آمریکایی دانشگاه کانتیکت ماساچوست آمریکا در تحقیقات خود به این نتیجه دست یافته اند که ماده ید می‌تواند در از بین بردن ویروس کرونا موثر باشد و اتانول اثری ندارد!

از سوی دیگر بیش از یک‌ماه قبل خبری درباره ارائه طرحی از سوی محمدعلی کریمی استاد شیمی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور مبنی بر ارائه‌ طرحی برای درمان کرونا به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت و درمان منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه تخصصی او شیمی و نتیجه تحقیقات این دانشمندان آمریکایی نیز بر پایه و اصول شیمیایی اثر ید بر این ویروس است، پس  نظرش در مورد این موضوع همچنین نتیجه طرح گروه تحقیقاتی وی را جویا شدیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: باشگاه خبرنگاران جوان: نظر شما درباره نابودی کرونا توسط محلول ید چیست؟

کریمی: اصل خبر و اثر نابودگری محلول ید مورد تایید است اما نکته قابل تامل در خبر بسیاری از اخبار نقل ناصحیح یا ناقص خبر مبنی بر موثر بودن ید و غیرموثر بودن اتانول! در نابودی این ویروس بود. در صورتی که در خبر اصلی به زبان انگلیسی تصریح شده که مدت زمان لازم برای نابودی توسط ید ۱۵ ثانیه و اما توسط اتانول ۳۰ ثانیه است.

اصولا نقش اتانول، ایزوپروپانول و سایر الکل‌ها و پلی فنل‌ها در از بین بردن بسیاری از ویروس‌ها و باکتری‌ها شناخته شده است و ما در حال حاضر انواع محلول‌ها و اسپری‌های آن‌ها را در بازار و دسترس داریم که برای ضدعفونی کردن سطوح اجسام و دست‌ها استفاده می‌شود. اتفاقا چنانچه هدف پیشگیری و از بین بردن ویروس در دهان و بینی باشد، ساده‌ترین کار استفاده از خاصیت ویژه تبخیرپذیری همین اتانول ۷۰ درصدی است.

بیشتر بخوانید

انتقاد از انبار شدن واکسن‌های آنفلوانزا و اختصاص اولین سهمیه به نمایندگان مجلس نحوه استفاده از اتانول برای نابودی کرونا

کریمی: کافیست یک پارچه نخی یا دستمال کاغذی را با اندکی از اسپری آغشته کنید و دستمال را نزدیک بینی و دهان بگیرید و تنفس کنید به راحتی بخار اتانول وارد دهان، بینی و حتی ریه می‌شود و می‌تواند ویروس را از بین ببرد بدون اینکه خطرات سمیت و آسیب‌های ترکیباتی نظیر ید را داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به تخصص شما در مورد اثرات سوء مواد شیمیایی بر سلامتی و نحوه عملکرد آن‌ها روی ویروس ها، آیا استفاده از این محلول ید را برای پیشگیری از کرونا توصیه می‌کنید؟

کریمی: به نظر بنده یک نکته اساسی را باید عموم مردم و به ویژه محققان مد نظر داشته باشند و آن هم این است که رویکرد مقابله با ویروس‌ها اصولا بر دو محور اساسی استوار است.

محور اول مقابله انتخابی و دایمی یا به اصطلاح سلکتیو با ویروس (واکسینه کردن) بر اساس ساختار درون مولکولی و وضعیت ساختاری/ژنتیکی آن است که عمدتا با رویکرد تخریب آن به کمک نابودگر و غیرفعال کننده ویژه ویروس همراه می‌شود ؛ این مهم با استفاده از ساخت و طراحی مولکول‌ها و واکسن‌های خاص هر ویروس صورت می‌پذیرد.

محور دوم مقابله غیر انتخابی با ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری زاست که در این روش، تمرکز عمدتا معطوف به بخش بیرونی ویروس می‌شود. در مورد ویروس COVID-۱۹ نیز مشابه اکثر ویروس‌ها نظیر آنفلوآنزا، سارس و ... می‌توان از اکسید کننده‌هایی نظیر آب اکسیژنه، کلر، ید، ازون  یا ترکیبات حاوی گروه‌هایی نظیر هیدروکسیل و کربوکسیل برای نابودی و انحلال پوشش لیپیدی و پروتئینی آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید

تشخیص کرونا در کمتر از ۲۰ دقیقه!

در مورد روش غیرانتخابی تخریب پوشش ویروس باید توجه داشته باشیم که استفاده از مواد شیمیایی با این منظور عمدتا معطوف به نابودی آن در فضای فیزیکی و سطوح و به صورت محدود سطح پوست دست‌هاست.

استفاده از اکسیدکننده‌هایی نظیر مواردی که اشاره شد در صورت تماس با اندام‌های درونی و حتی بعضا بیرونی نظیر چشم‌ها می‌تواند خظرناک، آسیب زا،  سمی و حتی کشنده باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: در مورد محلول ید نیز چنین خطری وجود دارد؟

کریمی: بله قطعا در استفاده از محلول ید یا محلول‌های مشابه نظیر آب اکسیژنه نیز به دلیل خاصیت اکسیدکنندگی و آسیب‌های ناشی از آن‌ها فقط به صورت بسیار محدود و در حد دهان شویی با پذیرش عوارض ناشی از این خاصیت اکسیدکنندگی و تخریب کنندگی سطوح و مخاط دهان و بینی مصرف آن بلامانع است  و استفاده از آن به صورت مداوم به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

در ضمن این روش برای کودکان و افراد کهنسال و بسیاری از عوام که توانایی استفاده کنترل شده آن را ندارند و خطر بلع و آشامیدن و سمیت و مشکلات حاد گوارشی عارض و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

تاثیر استنشاق ازون در درمان کرونا

باشگاه خبرنگاران جوان: در مورد ازون نیز چنین خطری وجود دارد؟

کریمی: بله متاسفانه، چون ازون به صورت گازی است بسیاری از افراد بی اطلاع فقط به نقش ضدعفونی کنندگی و نابودگری ویروس توسط آن دل خوش هستند، فارغ از توجه به آسیب‌های حاد ناشی از تنفس این گاز با خاصیت اکسیدکنندگی قوی به ریه‌ها به ویژه در کودکان و سالمندان و بیماران ریوی آسیب می‌زند. استفاده از این گاز فقط در شرایط عدم حضور افراد و با هدف ضد عفونی کردن هوا و فضای فیزیکی و سطوح اجسام توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید

ماجرای اجساد کرونایی آویزان از ساختمان بیمارستانی در روسیه + فیلم تاثیر طب سنتی در درمان کرونا

باشگاه خبرنگاران جوان: در مورد روش‌هایی بر اساس طب سنتی و گیاهان دارویی به عنوان یک شیمیست نظری دارید؟

کریمی: واقعیت این است که هر گونه توصیه و تجویز اثر بخشی و نقش پیشگیری و نابودگری ویروس‌ها و باکتری‌ها در طب سنتی عمدتا به مواد و ترکیبات شیمیایی درون آن‌ها مربوط می شود. بسیاری از آن‌ها حاوی ترکیبات موثری نظیر پلی فنل‌ها هستند و نقش آن‌ها بیشتر به ویژگی و توانایی انحلال و تخریب پوشش ویروس‌ها مربوط می‌شود.

 از این رو، از این گروه ترکیبات آن‌هایی که حاوی چنین گروه‌های عامل شیمیایی دارای توانایی انحلال این پوشش هستند، می‌توانند برای پیشگیری مورد توجه قرار گیرند. مثلا، گلاب یک ترکیب شناخته شده و خوشبویی است که از دیرباز در حرم‌های متبرکه، مساجد، مناسبت ها، ... استفاده می‌شده و بیشتر وجه خوشبویی آن مورد توجه بوده در صورتی که این ترکیب سرشار از پلی فنل، خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی بالاست؛ در واقع با پاشیدن اسپری گلاب در این محیط‌ها علاوه بر ضدعفونی فضای فیزیکی، تنفس و مجاورت آن با بینی و دهان امکان ازیبن بردن ویروس‌ها و باکتری‌ها را دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما بیش از یک‌ماه قبل در حاشیه مصاحبه‌ای به ارائه طرحی توسط تیم تحقیقاتی تان برای پیشگیری و درمان COVID-۱۹ به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ارجاع آن به وزارت بهداشت اشاره کردید، سرنوشت این طرح به کجا انجامید؟

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور: تیم تحقیقاتی ما طرح پیشنهادی مان را به معاونت علمی ارائه کرد که پس از ارجاع به وزارت بهداشت پیگیری‌های مستمری برای امکان انجام فرایند تست‌های بالینی بر اساس الگوی پیشنهادی مان در یکی از بیمارستان‌ها با هدف درمان انجام دادیم و همچنان در حال رایزنی و پیگیری برای اجرایی کردن موضوع هستیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه ویروس کرونا باشگاه خبرنگاران جوان ویروس ها و باکتری ها نابودی کرونا محلول ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۷۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت