Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:56:35 GMT

الکل طبی ۷۰ درصد، قاتل ویروس کرونا!

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۴۴۲۷

الکل طبی ۷۰ درصد، قاتل ویروس کرونا!

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، با شیوع فراگیر کرونا افزایش مصرف الکل و کمبود ناگهانی این محصولات بازار تقلب به این عرصه نیز راه پیدا کرد و بازار خرید و فروش الکل طبی تقلبی نیز گسترش یافت. برخی از سودجویان متانول را به جای اتانول جا می‌زنند و آن را با قیمت کمتر به مردم می‌فروشند. به همین دلیل سعی کنید الکل طبی ۷۰ درصد مورد نیاز خودتان را از داروخانه‌ها و شرکت‌های معتبر خریداری کنید تا دچار عوارض ناخواسته نشوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکل‌ها از جمله اتانول و متانول جزء مواد شیمیایی بسیار پرکاربرد در زندگی ما هستند. نقش آنها خصوصاً پس از شیوع کرونا پر رنگ تر هم شده و همه ما روزانه از این ترکیبات شیمیایی ارزشمند برای محافظت از خودمان استفاده می‌کنیم.

در حال حاضر انواع مواد ضدعفونی کننده با درصدهای مختلف اتانول تولید و به بازار عرضه می‌شوند تا به رعایت هرچه بیشتر بهداشت و مقابله با ویروس کرونا کمک کنند. استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده که پایه اصلی همه آنها الکل است تا جایی گستردش یافته که در کیف همه ما یک نوع از آنها یافت می‌شود.

باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و تک یاخته‌ها انواع میکروارگانیسم هایی هستند که می‌توانند باعث گسترش عفونت و بیماری شوند. اگرچه سیستم ایمنی طبیعی بدن بیشتر اوقات از ما در برابر این عوامل محافظت می‌کند اما می‌توان با اقدامات پیشگیرانه ای همچون استفاده از الکل‌ها و مواد ضدعفونی کننده به از بین بردن آنها و کاهش شیوع بیماری‌ها کمک کرد.

اثر ضدعفونی کننده الکل‌ها ناشی از دناتوراسیون پروتئین‌ها است که برای این کار باید به نسبتهای خاصی با آب مخلوط شوند زیرا الکل خالص توانایی از بین بردن میکروارگانیسم ها را ندارد. در واقع محتوای آب موجود در الکل باعث می‌شود دناتوراسیون پروتئین‌های دیواره سلولی به بهترین شکل انجام شود.

الکل‌ها از سال ۱۸۸۸ به عنوان ضدعفونی کننده دست استفاده می‌شوند و خصوصیات ضدعفونی کننده اتانول و ایزوپروپانول نیز به خوبی اثبات شده است. در حالی که شستن دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون همیشه ترجیح داده می‌شود ولی در صورت استفاده صحیح، ضد عفونی کردن دست‌ها با الکل نیز می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

در بین انواع الکل‌های موجود، اتانول ۷۰ درصد (الکل سفید) و متانول (الکل صنعتی) بیشترین مصرف را دارند. البته کاربرد این الکل‌ها با یکدیگر متفاوت است به عنوان مثال متانول اصلاً خاصیت ضدعفونی کننده مناسبی ندارد و استفاده از آن می‌تواند عوارض متعددی برای فرد به دنبال داشته باشد.

به همین دلیل بیشتر مواد ضد عفونی کننده در فرمولاسیون خود از ایزوپروپیل الکل یا اتانول استفاده می‌کنند. اتانول که الکل طبی نیز نامیده می‌شود یک ویروس کش موثر در برابر تبخال، آنفولانزا و کرونا است و ایزوپروپیل الکل حتی در برابر باکتری‌ها نیز موثر است.

لازم به یادآوری است که اتانول ویروس‌ها، قارچ‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد اما اسپورهای باکتری را از بین نمی‌برد. بسته به نوع الکل مورد استفاده در فرمولاسیون مواد ضدعفونی کننده آنها می‌توانند میکروب‌های مختلف را از بین برده یا آنها را غیرفعال کنند.

بیشتر محصولات پاک کننده، ضدعفونی کننده، دستمال مرطوب و مواد ضدعفونی کننده دست حاوی الکل کافی برای از بین بردن میکروب‌ها هستند. برای گندزدایی، محلول‌های الکلی باید حداقل ۷۰٪ الکل داشته باشند. برای از بین بردن میکروب‌ها و ویروس‌ها در شرایط فعلی باید مواردی که بطور مکرر لمس می‌شوند مانند کلیدهای روشنایی، دستگیره‌ها و شیرهای آب را در خانه و محل کار به خوبی ضدعفونی کنید.

با توجه به قدرت ضدعفونی کننده الکل‌ها اکنون باورهای غلطی در رابطه با این مواد شیمیایی شکل گرفته است. به عنوان مثال برخی افراد برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اقدام به مصرف خوراکی الکل‌های اتانول و متانول می‌کنند!

در این رابطه باید بدانید که اگرچه در نوشیدنی‌های الکلی درصدی الکل وجود دارد ولی مصرف خوراکی الکل در غلظت‌های بالا نه تنها اثرات ضدعفونی کننده ندارد بلکه به اعضاء بدن آسیب می‌زند.

به عنوان مثال مصرف متانول می‌تواند بینایی شما را از بین ببرد چون متانول یک الکل صنعتی است که بیشتر به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الکل بسیار سمی است و جذب پوستی بالایی دارد بنابراین حتی برای ضدعفونی کردن دست‌ها نیز نباید از آن استفاده کنید.

طی روند تولید به متانول رنگ اضافه می‌شود تا بتوان آنرا از الکل سفید یا متانول تشخیص داد به همین دلیل شما معمولاً آنرا در بطری‌های به رنگ قرمز و نارنجی در بازار مشاهده می‌کنید.

در رابطه با اتانول نیز باید بدانید که الکل‌های موجود در بازار فقط برای ضدعفونی دست‌ها و سطوح مناسب هستند و هنگام تولید برای جلوگیری از سوء مصرف، به آنها مواد تقلیب کننده ای اضافه می‌شود که می‌تواند عوارض خطرناکی برای سلامتی داشته باشد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5134087

منبع: مهر

کلیدواژه: الکل مواد ضدعفونی کننده ویروس کرونا کسب و کار گروه خودروسازی سایپا کسب و کارهای اینترنتی شبکه اجتماعی اینستاگرام صنعت خودروسازی برنامه اینستاگرام بانک گردشگری تکنولوژی بانک ملت ایمپلنت محصولات تراریخته گردو مواد ضدعفونی کننده بین بردن الکل طبی الکل ها دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۴۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بنوش و بمیر!
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید