Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@06:23:41 GMT

مواد استریل‌کننده به حیوانات نزنید!

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۷۴۱۵

برای از بین بردن ویروس کرونا روی سطوح، لباس‌ها و دست‌ها اغلب از مواد استریل‌کننده استفاده می‌کنیم. اما آیا آن را به صورت و موهای خود هم می‌زنید؟

استفاده زیاد از مواد استریل کننده موجب خشکی پوست و آسیب دیدن آن می‌شود؛ حتی در برخی از موارد ابتلا به اگزمای پوستی نیز گزارش شده است. می‌توانیم با استفاده از کرم‌های مخصوص این آسیب وارد شده به پوستمان را جبران کنیم؛ اما آیا می‌دانستید مواد استریل‌کننده برای حیوانات خطرهای جدی‌تری دارند؟ در ادامه‌ «ایرنا زندگی» به بررسی این آسیب‌ها می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اف‌دی‌ای، اداره غذا و دارو آمریکا اعلام کرده است که از مواد استیریل کننده‌ای که بر پایه الکل هستند برای خود استفاده نکنید. به گزارش ریدرز دایجست، این موادی که برای انسان‌ها مضر هستند و برای حیوانات مضرترند. هیچ موردی تا به حال مبنی بر اینکه سگ‌ها ناقل کرونا هستند گزارش نشده است. ویروس کرونا نمی‌تواند مدت زیادی در بین پشم حیوانات زنده بماند، زیرا راهی برای تغذیه کردن ندارد. ولی متاسفانه برخی افراد مواد استریل‌کننده را روی پشم حیوانات اسپری می‌کنند که منجر به مشکلات جدی و حاد در حیوان و حتی مرگ می‌شود.

چرا مواد استریل‌کننده برای حیوانات خطرناک است؟

در مواد استیریل کننده بر پایه الکل اغلب اتانول وجود دارد که بسیار برای انسان‌ خطر آفرین است. درصد خطر این مواد در حیوانات کوچک جثه، بیشتر می‌شود. اتانول بر روی سطح اسپری شده باقی می‌ماند و برای برخی حیوانات که غریزه‌ی لیس زدن خود را دارند، بسیار خطرناک است. در ابتدا مزه اتانول برای حیوانات کمی عجیب است ولی بعد از مدت کوتاهی، حس چشایی آنها عادت کرده و به کار خود ادامه می‌دهند. دکتر زاک پیلوسوف، دامپزشک مرکز بیمه دامپزشکی، می‌گوید: «آمار مسمومیت حیوانات به دلیل اتانول، تقریبا برابر با آمار مسمومیت انسان‌ها است». مواد استریل‌کننده اغلب دارای 60 درصد الکل هستند که در حیوانات موجب افت شدید دمای بدن، اختلال‌های تنفسی، افت قند خون، عدم تعادل، افسردگی‌های عصبی، کما، تشنج و نهایتا مرگ می‌شود. الکل همچنین موجب خشکی پوست نیز می‌شود که روی حیوانات می‌تواند انواع حساسیت‌های پوستی را به وجود آورد و حتی موجب ریزش پشم و موهای آنها نیز شود.

از نظر دامپزشکان، پشم و موی حیوانات باید به طور مرتب هفته‌ای 2 بار تمیز شود که بهتر است از دستمال‌های مرطوب مخصوص حیوانات استفاده کنیم. می‌توانید از یک دستمال پارچه‌ای، آب ولرم (داغ نباشد) صابون یا مقداری شامپو نیز استفاده کنید که ویروس کرونا را غیر فعال شود. اگر شما تا به حال از مواد ضد عفونی کننده برای حیوان خود استفاده کردید و آنها مشکلاتی مانند بیرون‌روی، حالت تهوع، اختلال تنفسی، خواب آلودگی و عدم تعادل را دارند، سریعا به مرکز دامپزشکی مراجعه کنید.

 

منبع: ایرنا

برچسب ها: استریل ، الکل ، حیوانات لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OJK

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: استریل الکل حیوانات مواد استریل کننده برای حیوانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۷۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توصیه مهم یک مرجع تقلید به مسئولان؛ به نام دین حرفی نزنید!
  • واکنش نکیسا به تبانی: دم از دین‌داری نزنید
  • بنوش و بمیر!
  • چاپ مجموعه‌داستانی درباره شهدای شاه چراغ و اغتشاشات ۱۴۰۱
  • هشدار ستاره انگلیسی: حرف از خداحافظی نزنید
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است