Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@10:35:59 GMT

معروفترین حلال های شیمیایی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۹۶۲۲

معروفترین حلال های شیمیایی

برای خرید مواد شیمیایی و حلال های شیمیایی می توانید با بازرگانی شیمیایی تهران در ارتباط باشید.

به گزارش برنا، حلال های شیمیایی در تمامی صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.  این حلال های شیمیایی عموما به دو دسته ی معدنی و آلی تقسیم می شوند. در ادامه ی متن با انواع این مواد بیشتر آشنا خواهید شد :

حلال شیمیایی چیست؟

این مواد ترکیباتی مایع هستند که در آن مواد دیگر (حل شونده) حل می شود و محلول ، شکل می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حلال های قطبی باعث ایجاد یون می شوند و در محلول یون های مختلفی ایجاد می کنند. انواع غیر قطبی (به عنوان مثال ، هیدروکربن ها) چنین قابلیتی ندارند و نمی توانند سبب تشکیل یون های مختلف در محلول شوند. حلال ها ممکن است غالباً اسیدی، بازی یا آمفوتریک (هر دو) باشند.

همانطور که در ابتدای متن اشاره شد این مواد به دو دسته ی آلی و معدنی تقسیم می شوند که در ادامه ی متن به بررسی آن ها بیشتر می پردازیم:

حلال های شیمیایی آلی و معدنی چه تفاوتی دارند؟

 ترکیبات آلی که به عنوان حلال استفاده می شوند شامل ترکیبات آروماتیک و سایر هیدروکربن ها ، الکل ها ، استرها ، اترها ، کتون ها ، آمین ها و هیدروکربن های نیتراته و هالوژنه هستند. کاربردهای اصلی این مواد عبارتند از: سنتزهای شیمیایی ، پاک کننده های صنعتی ،فرآیندهای استخراج ، داروها ، انواع جوهر و مرکب ها ،رنگ ها ، لاک ها و... .

حلال های آلی حلالهای پایه کربن هستند (یعنی در ساختار مولکولی خود حاوی کربن می باشند). بسیاری از مواد شیمیایی مختلف می توانند به عنوان حلال های آلی استفاده شوند. انواع آلی بسته به نوع گروه عاملی ای که دارند می توانند قطبی و غیر قطبی باشند. در فرآیند حلالیت در حلالهای آلی ، واکنش معمولاً به آرامی صورت می گیرد به طوری که انرژی مورد نیاز در اثر حرارت دادن برای بهینه سازی شرایط حلالیت انجام می شود. توجه نمایید که محلول حاصله هادی الکتریکی نیست.

حلالهای غیر آلی (معدنی) حلالهایی غیر آبی هستند که اجزای آلی در آنها وجود ندارد. معمولاً حلالهای غیرآلی ، از نوع قطبی هستند بنابراین در انواع مواد شیمیایی آلی و غیر قطبی حل نمی شوند. محلول حاصله با کمک این مواد یک هادی الکتریکی خوب است. نمونه هایی از حلالهای غیر آلی ، آمونیاک ، اسید سولفوریک و سولفوریل کلرید فلوراید می باشد.

نگاهی دقیق تر به معروف ترین حلال های موجود:

تمامی حلال های موجود کاربرد عمده ای دارند و تقریبا می توان گفت که بدون استفاده از حلال ها نمی توان حتی یک محصول فراوری ساده را نیز تولید نمود. با این حال برخی از این ترکیبات از بقیه مواد شناخته شده تر هستند که در ادامه به صورت خلاصه به شرح آن ها می پردازیم:

اتانول آمین ها

اتانول آمین ها جر معروف ترین حلال های آلی هستند. این مواد عموما در محصولات آرایشی، صنعت نفت و گاز، سنتز مواد شیمیایی و... مورد استفاده قرار می گیرند. این ترکیب به سه دسته ی مونو اتانول آمین و دی اتانول آمین و تری اتانول آمین تقسیم می شوند.

 نکته: با توجه به سمیت بالای دی اتانول آمین از خود این ماده به عنوان حلال در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده نمی شود.

تولوئن:

تولوئن یکی دیگر از حلال های مهم مورد استفاده در صنعت است. این ماده که با نام تولول نیز شناخته می شود بیشترین کاربرد را در صنعت رنگ سازی به عنوان رقیق کننده دارد. در صنعت ساخت بنزین نیز این ماده به منظور بهبود عدد اکتان مورد استفاد قرار می گیرد.

اتیلن گلیکول:

اتیلن گلیکول نیز به 3 صورت مونو، دی و تری در بازار موجود می باشد. عمده کاربرد این ماده صنعتی است و در صنایع رنگ و رزین، دهیدراته کردن گاز ها و... مورد استفاده قرار می گیرد. توجه نمایید که اغلب حلال های نام برده شده در این مقاله، کاربرد صنعتی دارند و خوراکی نمی باشند. به دلیل سمیت این ترکیب استفاده از آن در ساخت ضد یخ هایی که با محیط در ارتباط هستند محدود شده است و از اتیلن گلیکول تنها در مخازن در بسته مانند رادیات اتومبیل ها استفاده می شود.

نرمال بوتانول:

این ماده که با نام 1 بوتانول یا الکل بوتیل نیز شناخته می شود ، الکلی است که در اثر فرآیندهای پتروشیمی یا تخمیر قندهای حاصل از ذرت تولید می شود.

برخی از کاربرد های نرمال بوتانول عبارتند از:

بهبود خواص نیترات سلولز

مورد استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی در محصولاتی مانند شامپو ، محصولات اصلاح و صابون ها و... .

به عنوان یک ماده شیمیایی واسطه برای ایجاد ترکیبات حیاتی دیگر مانند گلیکول اتر ، اکریلات استرها ، آمینو رزین ها ، استات ها و ... کاربرد دارد...

حلال های معروف موجود در شیمیایی تهران

همانطور که گفته شد این مواد شیمیایی در صنایع مختلفی استفاده می شوند و کاربرد های آن به یک صنعت خلاصه نمی شود. برای خرید مواد شیمیایی و حلال های مورد نیازتان می توانید با بازرگانی شیمیایی تهران در ارتباط باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت این مجموعه مراجعه نمایید و از طریق راه های زیر با آن در ارتباط باشید.

خرید و فروش مواد شیمیایی در بازرگانی شیمیایی تهران:

تلفن تماس: 02191006570

https://tehran-chem.com/

ایمیل: info@tehran-chem.com

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حلال شیمیایی حلال های شیمیایی تولوئن اتیلن گلیکول خرید مواد شیمیایی حلال های شیمیایی شیمیایی تهران مواد شیمیایی مورد استفاده اتانول آمین حلال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است

ایسنا/مازندران مدیر جهادکشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه رویکرد جهاد کشاورزی، مصرف بهینه سم، کود و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و تولید محصول سالم و ارگانیک است، اظهار کرد: مبارزه با آفات به روش ارگانیک در کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های روز دنیا است و بسیار فناوری پیشرفته‌ای دارد.

محمد هادی زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی افراد کشاورزی ارگانیک را بسیار سنتی و غیرمدرن می‌دانند، افزود: اساس کار در تولیدات کشاورزی باید تامین سلامت مردم بواسطه مصرف فرآورده‌های غذایی سالم باشد. اساس و فلسفه مبارزه با آفات در مجموعه جهاد کشاورزی، استفاده از شیوه‌های مکانیکی و تلفیقی است و اگر این روش‌ها پاسخگو نبود، روش‌های شیمیایی چاره کار است.

هادی زاده با اعلام اینکه ۱۶۵ تن قارچ خوراکی دکمه‌ای در محمودآباد تولید شده است، اظهار کرد: سطح پرورش قارچ خوراکی این شهرستان  ۶۷۰۰ مترمربع بوده و تعداد بهره‌برداران ۱۵ نفر هستند.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد خاطرنشان کرد: قارچ یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند در ترکیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: برای کشت زراعی جدید در سال جاری ۲ هزار و ۳۷ تن انواع کود شیمیایی شامل ۱۲۵۵ تن ازت، ۳۵۷ تن فسفات و ۴۲۵ تن پتاس برای بخش کشاورزی محمودآباد تامین و بین کشاورزان متقاضی این شهرستان توزیع شد.

هادی زاده با اظهار اینکه هزینه‌های انجام شده برای تغذیه گیاه در برابر افزایش محصولی که به دست می‌آید، به صرفه است، گفت: برای کشت محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید، انواع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان توسط کارگزاران خریداری شده و در فروشگاه‌های عرضه کود شیمیایی موجود است.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه از محل تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته، مبلغ ۱۰۷ میلیارد و ۶۹۴ میلیون ریال به شهرستان محمودآباد تخصیص یافته است، اظهار کرد: متقاضیان برای خرید ۱۰۶ دستگاه تیلر و ۳۵ دستگاه نشاکار ۴ و ۶ ردیفه به بانک معرفی شدند.

وی ذکر کرد : امسال از محل خط اعتباری فاز ۱۱ مکانیزاسیون کشاورزی، تسهیلات با سود ۲۳ درصد و سهم آورده ۲۰ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • توصیه مهم یک مرجع تقلید به مسئولان؛ به نام دین حرفی نزنید!
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • قاچاقچی کود شیمیایی ۶ میلیارد ریال جریمه شد
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است