Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@13:48:04 GMT

معرفی کامل اتیل گلایکول – فرمول و نام های آن

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۳۲۵۶

معرفی کامل اتیل گلایکول – فرمول و نام های آن

2-اتوکسی اتانول با نام تجاری اتیل گلایکول، یک خلال صنعتی با ترکیب شیمیایی C4H10O2 است.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام ایمن سبز، کد شناسایی CAS این ماده 110-80-5 بوده و با نام­های دیگری مثل اتیلن گلایکول مونو اتیل اتر یا اکسیتول نیز شناخته می ­شود.

شناسایی

در شکل زیر ساختار شیمیایی این ماده را مشاهده می­ کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معرفی اجمالی

 از اتیلن گلایکول مونو اتیل اتر یا اتیل گلایکول بیشتر به عنوان حلال استفاده می‌شود. 2-اتوکسی اتانول، با داشتن نقطه جوش حدود 49˚C، بخاراتی سنگین‌تر از بخار آب دارد؛ ولی چگالی آن از آب کمتر است. این ماده، شفاف و بی رنگ و بسیار آتش گیر است.

اتیل گلایکول تلخ مزه و بوی آن شبیه به اتر و کمی شیرین است. این حلال در آب به هر میزان قابل حل است. همچنین طیف وسیعی از هیدروکربن‌ها را در خود حل می‌کند.

اتیل گلایکول ،مانند سایر گلیکول اترها، قابلیت انحلال ترکیبات شیمیایی زیادی مانند رزین‌ها، گریس‌ها، نیتروسلولز و لاک‌ها  را دارد، بنابراین در محصولاتی مانند پاک کننده‌های لاک و محلول های چربی زدا به وفور استفاده می شود.

اتیل گلایکول ماده‌ای بسیار آتش پذیر است. به همین دلیل در هنگام این ماده باید موارد ایمنی به طور کامل رعایت شود تا احتمال حریق به حداقل کاهش یابد.

برخی کاربردهای مهم

اتوکسی اتانول حلالی پرکاربرد است که به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده می‌شود. اتیل گلایکول از خانواده‌ی گلایکول اترهاست، و به همین دلیل می‌توند بسیاری از مواد قطبی و غیر قطبی را در خود حل کند. به همین دلیل از این حلال برای ساخت انواع ر رنگ‌ها، پوشش‌های سطح، لاک‌ها و جوهرها استفاده می‌شود.

کاربردهای اتیل گلایکول به همین موارد، محدود نمی‌شود. استفاده در مواد ضد یخ یا یخ زدای صنعتی، سیالات هیدرولیک و مواد پاک کننده از دیگر استفاده‌های این حلال مهم صنعتیست. اتیل گلایکول همچنین به عنوان حلال نیتروسلولز و مکمل رنگ‌های پایه آب نیز استفاده می‌شود.

درست است که امروزه جایگزین‌های، ایمن‌تر و سالم‌تری مانند پروپیلن گلایکول، برای اتیل گلایکول معرفی شده‌اند؛ اما همچنان از آن به عنوان حلال صنعتی و ماده‌ی واسطه در واکنش‌های شیمیایی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: معرفی بیشتر اتیل گلایکول

خطرات حفظ سلامتی

بخارات و مایع اتیل گلایکول بسیار خاصیت اشتعال‌پذیری دارند به طوری که و در دمای چهل و چهار درجه سانتیگراد با یک جرقه‌ی کوچک مشتعل می‌شوند. از سوختن اتیل گلایکول مواد سمی مانند مونوکسید کربن تولید می‌شود به همین دلیل تنفس در مکانی که اتیل گلایکول در حال سوختن است بسیار خطرناک است.

بلعیدن یا تنفس بخارات اتیل گلایکول می‌تواند بسیار خطرناک باشد. وجود این ماده در محیط می‌تواند باعث سوزش و خارش چشم و بینی و التهاب دستگاه تنفسی شود. در صورت تماس این ماده با چشم یا پوست، باید محل تماس را سریعا شسشتو داده و فرد را به بیمارستان منتقل کنید.

به دلیل اینکه این ماده قابلیت آسیب رساندن به جنین را دارد، خانم‌های باردار به هیچ عنوان نباید در معرض این ماده قرار بگیرند.

روش تجاری تولید

روش عمومی سنتز اتیل گلایکول از واکنش بین اتیلن اکساید و اتانول است. این حلال در سراسر جهان به طور شیمیایی و در مقیاس بالا تولید می‌شود. ترکیب شیمیایی این ماده در شکل زیر آورده شده است:

تهیه‌ی اتیل گلایکول

اتیل گلایکول یکی از حلال‌های مهم در صنعت رنگ و پوشش است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حلال‌های صنعت رنگ و پوشش نداشتن ناخالصی است. هرچه کیفیت مواد اولیه و خط تولید حلال بیشتر باشد، احتمال خالص بودن آن بیشتر است. تولیدگنندگان صنعت رنگ و پوشش باید حلال‌های مورد نظر خود را از واردکنندگان مواد شیمیایی معتبر تهیه کنند تا محصول نهایی آن‌ها با کیفیت و استاندارد باشد.

شرکت ایمن سبز به عنوان یکی از باسابقه‌ترین واردکنندگان و تامین‌کنندگان مواد شیمیایی، آماده است تا با تولیدکنندگان صنایع پوشش در زمینه‌ی تامین حلال‌های صنعتی با کیفیت از جمله اتیل گلایکول، همکاری نماید.

منبع:

Imansabz

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتیلن گلیکول استفاده می شود همین دلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۳۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: با انجام مبارزه شیمیایی با علف‌های هرز و بیماری و آفات گندم و جو مبارزه در ۱۵۴ هزار هکتار انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با عوامل بیماریزا مزارع گندم و جو استان مازندران اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم و جو در سطح 154 هزار و 161 هکتار از مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در 138 هزار و 515 هکتار مزارع گندم استان، انجام شد تصریح کرد: در مبارزه با آفات سموم مالاتیون، دورسبان، سایپرمترین، متالدهاید، کنفیدور در 5 هزار و 625 هکتار مزارع گندم استان انجام شد.مبارزه در 5 هزار و 232 هکتار علیه حلزون، 53 هکتار با کرم مفتولی و در 340 هکتار با سوسک سیاه زابروس بود. 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم در 20 هزار و 859 هکتار انجام شده بطوریکه کشیده برگ‌ها در 23 هزار و 809 هکتار انجام شد.مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم توفوردی، آکسیال،تیفیس، آتلانتیس گرانستار، پوماسوپر، لنتو، آپیروس، آتللو و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی بیان کرد: مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف 66 هزار و 403 لیتر/کیلو سموم رکس، تیلت، فولیکو، آلتو، اینور در 66 هزار و 713 هکتار مزارع گندم استان انجام شد. مبارزه با بیماری زنگ زرد در 20 هزار و 719 هکتار انجام شد و با سپتوریوز برگی هم در هزار و 477 هکتار مبارزه انجام شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران میزان مبارزه با سفیدک سطحی را در 15 هزار و 158 هکتار بیان کرد و با تاکید بر اینکه در فوزاریوم خوشه  18 هزار و 806 هکتار مبارزه شده، مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 640 هکتار عنوان کرد و به ترتیب مبارزه با بیماری لکه خرمایی را در 744 هکتار و توام را در در 9 هزار و 169 هکتار از مزارع گندم استان عنوان کرد.

وی گفت: از ابتدای سال زراعی 1403-1402 تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در 15 هزار و 649 هکتار مزارع جو استان انجام شد.مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و 272 هکتار مزارع جو استان انجام شده است. تاکنون با علف‌های هرز کشیده برگ در 2 هزار و 389 هکتار مبارزه شده و مبارزه با علف پهن برگ در 2 هزار و 379 هکتار انجام شد.

وی گفت: مبارزه با لکه خرمایی در 622 هکتار، زنگ زرد در 731 هکتار، بیماری‌ سفیدک سطحی هم در هزار و 42 هکتار، سپتوریوز برگی در 392 هکتار و فوزاریوم در 865 هکتار انجام شد.

سرپرست حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 12 هکتار و مبارزه توام را در 859 هکتار از مزارع جو استان عنوان کرد که مبارزه شیمیایی انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • دیدار کارلوس ساینز، راننده فرمول یک با لوییس سوارز در میامی و هنرنمایی با توپ / فیلم
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • توصیه مهم یک مرجع تقلید به مسئولان؛ به نام دین حرفی نزنید!
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • دو قانون جدید FIA برای فرمول یک
  • فرمول مالیات طلا، خودرو و مسکن را در این جدول ببینید