Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، در مواقع خشکسالی و کمبود آب، متعاقبا بازده و کیفیت محصولات کشاورزی هم افت شدیدی پیدا می‌کنند و حتی جوامع بشری را با تهدید امنیت غذایی مواجه می‌سازند. پرسش دانشمندان که آنها را به تحقیقی جدید انداخت، این بود: آیا روشی وجود دارد گیاهان را در مواقع کم آبی شدید از خشک شدن و نابودی نجات داد؟

تحقیقاتی بسیار جدیدی از مرکز علوم منابع پایدار RIKEN ژاپن که مورخ ۲۵ اوت (۳ شهریور) در نشریه علمی Plant and Cell Physiology منتشر شده است، ادعا می‌کند که اتانول (الکل) می‌تواند به طرز چشمگیری گیاهان در معرض نابودی ناشی از خشکسالی و کم‌آبی شدید را نجات دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سکی موتوآکی، مسئول این پروژه می‌گوید که اتانول می‌تواند گیاهان را حتی تا دو هفته بدون آب زنده نگه دارد. طبق این مطالعه، گیاهان زمانی که از آب محروم شوند، به طور طبیعی اتانول تولید می‌کنند.

موتوآکی به سی‌ان‌ان در این زمینه گفته است: «در فرآیند تحقیق ترکیباتی که گیاهان را در برابر تنش مقاوم می‌کنند، به این کشف جدید رسیدند.»

در این پژوهش، محققان در مرحله نخست، گیاهان را با میزان کافی آبیاری کردند. در فرآیند بعدی، خاک را به مدت سه روز با اتانول پیش تصفیه و سپس گیاهان را به مدت دو هفته از آب محروم کردند. نتایج شگفت انگیز بود؛ حدود ۷۵ درصد از گیاهان گندم و برنج پس از آبیاری مجدد با اتانول باقی ماندند، در حالی ‌که فقط کمتر از ۵ درصد از گیاهان تیمار نشده دوام آوردند.

بیشتر بخوانید:

۱۰ ماهواره مکعبی در مسیر کاوش فضا | تحقیق برای کشف آب بر روی سطح ماه با قوی‌ترین موشک ناسا رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی برگزار می‌شود

موتوآکی با توجه به نتایج پژوهش می‌گوید: «ما دریافتیم که مراقبت از محصولات معمولی مانند گندم و برنج با اتانول اگزوژن می‌تواند تولید آنها را در طول خشکسالی افزایش دهد. با الهام از گیاه رشادی گوش‌موشی به نام علمی آرابیدوپسیس، احتمالاً این دوام آوردن ناشی از تغییرات در پروفایل‌های متابولومیک و ترنسکریپتومی که وظیفه‌شان تنظیم پاسخ گیاه به تنش خشکی است، انجام می‌شود.»

موتواکی همچینن در خصوص مزایای این کشف جدید اضافه می‌کند که این روشی ارزان و آسان برای افزایش عملکرد محصول در زمانی خشکسالی و کم‌آبی شدید است و دیگر از روش‌های اصلاح ژنیتکی بحث‌برانگیز و پرهزینه و البته زمان‌بر بی‌نیاز می‌شویم.

کد خبر 700857 برچسب‌ها خشکسالی گیاهان و درختان کشاورزی گیاه‌ شناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خشکسالی گیاهان و درختان کشاورزی گیاه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۲۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، رضا برهانی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به اینکه در سال آبی جاری پدیده‌های مختلفی در استان یزد ایجاد شده است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین پارامترهای جوی در استان یزد مربوط به بارندگی است که با میانگین بارش 86 میلیمتر متاسفانه آخرین استان کشور از لحاظ بارش است.

وی ادامه داد: در سال آبی جاری و در فصل پائیز و زمستان دوروی سکه را در استان یزد شاهد بودیم به‌نحوی‌که در پائیز شاهد یکی از کم‌بارش‌ترین فصل‌های سال بودیم به‌نحوی‌که میانگین بارش به 10 میلیمتر نرسید و باعث خشکسالی گسترده در 100 درصد مساحت استان شد ولی در فصل زمستان شاهد تغییر این وضعیت بودیم.

مدیرکل هواشناسی استان یزد با بیان اینکه در اسفند شاهد ورود سامانه‌های بارشی به استان بودیم تصریح کرد: در فصل زمستان شاهد کاهش دمای هوا و بارش‌های نسبتاً خوبی در استان یزد بودیم.

برهانی با تأکید بر اینکه در فصل پائیز علاوه بر کاهش بارندگی با افزایش دما در سطح استان یزد نیز روبه‌رو بوده‌ایم تصریح کرد: در فصل زمستان خوشبختانه وضعیت بارندگی در سطح استان بهبود پیدا کرد و به حد نرمال خود رسید.

وی ادامه داد: اسفند سال جاری از لحاظ میزان بارش‌ها بی‌سابقه بود به‌نحوی‌که در اسفند سال گذشته شاهد بارش میانگین 40 میلیمتر بارندگی در سطح استان بودیم و حتی دما نیز از میانگین خود پائین‌تر بود.

مدیرکل هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه بارندگی‌ها در ماه فروردین نیز ادامه داشت تصریح کرد: سامانه بارشی فروردین میانگین بارشی استان یزد را 24 میلیمتر افزایش داد و سامانه های بارشی اردیبهشت نیز به تنهایی 22 میلیمتر میزان بارش ها را افزایش داد.

وی ادامه داد: با بارندگی‌های دو ماه اخیر استان یزد میانگین بارشی استان به 107 میلیمتر افزایش یافت که نسبت به مدت مشابه خود و میانگین بلند مدت وضعیت بسیارخوبی دارد.

برهانی با اشاره به اینکه علی‌رغم اینکه وضعیت فرا بارش را در استان شاهد هستیم تصریح کرد: خشکسالی سال‌های گذشته تا سال‌ها بر روی وضعیت کشاورزی استان حکم‌فرما بوده و فعلاً خبری از رفع خشکسالی در استان نیست.

وی با تأکید بر اینکه برای سامانه بارشی اخیر استان در ابتدا هشدار زرد و با نزدیک‌شدن به زمان شروع بارش‌ها هشدار نارنجی توسط هواشناسی استان صادر شد گفت: اطلاع‌رسانی‌ها و هشدارهای داده شده باعث ایجاد آمادگی و ارتقا آمادگی دستگاه‌های متولی در استان شد و میزان خسارت را به‌شدت کاهش داد.

برهانی تصریح کرد: خروجی مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی نشان از در پیش بودن یک سامانه بارشی از چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته جاری در سطح استان یزد که این موج جدید بارش‌ها می‌تواند منجر به روان آب‌ها، خسارت و تشکیل سیلاب در مناطق مختلف شود.

مدیرکل هواشناسی با تأکید بر اینکه به علت بارندگی‌های اخیر و رطوبت موجود، نفوذ آب به زمین با مشکل همراه خواهد بود تصریح کرد: به علت عدم نفوذ آب با سرعت مناسب به زمین، شاهد ایجاد روان آب‌ها و سیلاب در مناطق مختلف استان خواهیم بود که فعلاً هشدار زرد صادر شده ولی برنامه‌ریزی‌شده است که در ظهر امروز هشدار نارنجی صادر شود.

وی ادامه داد: با ایجاد 100 ایستگاه هواشناسی در سطح مناطق مختلف این اداره کل توانسته است یک اشراف کاملی بر پدیده های جوی استان داشته باشد و تمام تلاش را به کار گرفته ایم که نقاط ضعف احتمالی نیز برطرف شود اما باید مردم بدانند پیش بینی یک موضوع احتمالی است و در هیچ کجای دنیا امکان پیش بینی کامل وجود ندارد.

شیر غلامی رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی استان یزد با اشاره اینکه برعکس برخی مسائل مطرح شده در فضای مجازی، به‌هیچ‌عنوان امکان انحراف ابرها وجود ندارد گفت: میزان بارش‌ها در شهرستان اردکان در دو ماه خیر 21.3 میلیمتر بوده است که 5 شهرستان دیگر استان از جمله میبد که نزدیک به این شهرستان است از این میزان پائین تر بوده است.

وی ادامه داد: سامانه‌های بارشی اخیر دارای تغییرات بسیار سریع و منطقه‌ای هستند و به همین علت احتمال اینکه در یک شهرستان بارندگی شدیدتر و در یک شهرستان دیگر بارندگی کمتر باشد وجود دارد.

شیر غلامی با تأکید بر اینکه تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و صنعتی‌شدن کشورها باعث این موضوع شده تصریح کرد: در تابستان سال جاری پیش‌بینی یک‌هوای گرم و 2 الی 3 درجه گرمتر شدن هوای یزد نسبت به مدت مشابه را داریم.

خبرنگار: علیرضا شفیعی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229079 برچسب‌ها استان یزد قحطی و خشکسالی مرکز ملی خشکسالی بارش باران

دیگر خبرها

  • نجات کودک حسن آبادی از برق گرفتگی
  • نجات کودک ۱۰ ساله خوسفی با تلاش نیرو‌های هلال احمر
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی